Markant én het Vinkje

Het Vinkje maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep minder suiker, zout of verzadigd vet bevatten. Simpel en wel zo gemakkelijk. Het Vinkje is er in twee verschijningsvormen: je hebt de keuze uit het logo met de groene rand (het groene Vinkje) en het logo met de blauwe cirkel (het blauwe Vinkje).

Het groene Vinkje

image001

Als je een product kiest met het groene Vinkje, heb je een gezonder basisvoedingsmiddel te pakken. Dit zijn producten met belangrijke voedingstoffen, die je elke dag nodig hebt en die daarom in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staan. Het groene Vinkje vind je op gezondere Schijf van Vijf-producten met minder verzadigd vet, zout, suiker of juist meer vezel. Voorbeelden zijn volkorenbrood met minder zout en voldoende vezel, magere kaas met weinig verzadigd vet en vers fruit zonder toegevoegd suiker.

Het blauwe Vinkje

image003

Natuurlijk beperken we ons niet alleen tot basisvoedingsmiddelen. Soms hebben we gewoonweg zin in een tussendoortje, drinken we frisdrank of eten we een ijsje. Om ook de keuze in overige producten gemakkelijk te maken, is er het blauwe Vinkje. Dit staat op verantwoorde producten die niet tot de Schijf van Vijf behoren, maar wel minder calorieën, verzadigd vet, suiker of zout bevatten. Denk bijvoorbeeld aan soep met minder zout of een snack met weinig calorieën.

Voor meer informatie ga naar www.hetvinkje.nl

 

Bron: www.hetvinkje.nl