Markant én UTZ certified

Markant vindt het van belang dat onze producten lekker en verantwoord zijn. Daarom dragen steeds meer artikelen in ons assortiment een duurzaamheidskeurmerk.

 

Zo werken we samen met UTZ Certified, een van de grootste duurzaamheidsprogramma’s voor koffie, cacao en thee in de wereld. Boeren worden getraind in het professionaliseren van hun landbouwpraktijken en bedrijfsvoering met zorg voor mens en milieu. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van de producten en kunnen zij meer produceren tegen lagere kosten.

 

Bovendien krijgen boeren die werken met UTZ Certified op de wereldmarkt een premie voor hun oogst en hoeven zij geen kosten te betalen voor deelname aan het programma. Het traceringsysteem van UTZ Certified waarborgt de producten daadwerkelijk verbouwd en geoogst zijn op een verantwoorde manier. Voor meer informatie: www.utzcertified.org

 

Door te kiezen voor verantwoord geproduceerde cacao, draagt Markant bij aan het verbeteren van de levensstandaard voor cacaoboeren en hun families.

 

Dat is ook goed voor u als consument! U kunt er immers op vertrouwen dat de cacao en koffie in Markant producten verbouwd en geoogst worden op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Zo kunt u van uw favoriete product blijven genieten terwijl we samen werken aan een betere toekomst voor boeren.

 

Zo kunt u Markant koffie, hagelslag, chocoladekoekjes en zelfs chocolademelk met UTZ logo vinden in uw supermarkt.

image001

Koffieproductie in Colombia (bron: UTZ Certified)